Skip to main content

För 50 år sedan hölls FNs första miljökonferens i Stockholm. I Skarpnäck ordnades ett tältläger för ungdomar och hitresta miljöaktivister och en festival. Vi vill uppmärksamma det med ett tvådagars event vid Bergholmstorpet.

Lördag 28/5 kommer vi att belysa den historiska händelsen. Därefter blir det festival med lokala musiker och poeter. Ett kreativt kafé med inriktning på miljö och hållbarhet är öppet kl. 12.00-16.00. Därefter säljer No Bones vegansk mat och Preppa tillsammans Skarpnäck grillad korv.

På söndag 29/5 mellan kl. 12.00 – 16.00 ger vi en bild av den mångfald av grupper och föreningar som idag verkar för hållbar utveckling i vår stadsdel. Bland annat kommer Cykelköket i Bagarmossen, Svenska med Babyn, Bagisbygden och Ekokooperationen för 17 vara på plats och informera om sin verksamhet. Vi avslutar dagen med att belysa miljö- och klimatkamp utifrån ett globalt och ekofeministiskt perspektiv. Trädgårdskaféet har öppet som vanligt.

Detta event arrangeras av föreningen Bergholmstorpets vänner i samverkan med Hammarby- Skarpnäcks hembygdsförening och föreningen Hållbara Skarpnäck.

Facebooksida för eventet:

50 ÅR – och sedan? – Kultur, utställning och samtal om miljö och hållbar utveckling i Skarpnäck | Facebook

Leave a Reply